Esentepe Kreşi ×
© 2017 Esentepe Kreşi

ESENTEPE KOLEJI / BRANŞ DERSLERİ / İNGİLİZCE

ENGLISH LESSON

In our country, English Language Teaching has become undeniable in pre-school education. Therefore; as Esentepe Koleji, we place special importance on English Language Teaching (ELT). Our pre-school classes consist of 5-6 year-old preschoolers. Within small groups, our lessons are taught according to their levels by teaching it joyfully.  In small groups, we use some approaches supporting the students’ skills in several ways such as; TPR (Total Physical Response), Multiple Intelligence. Besides, we use plenty of materials supporting these approaches. For example; flashcards, puppets, videos, songs, stories, games, real materials and we use some hand craft activities improving their motor skills such as; cutting, coloring, sticking. Our purpose is to provide the persistence of their learning and to make it in a fun way.

Ülkemizde, okul öncesinde İngilizce dil eğitimi yadsınamaz hale gelmiştir. Bu yüzden, Esentepe Koleji olarak okulumuzda İngilizce dil eğitimine oldukça önem vermekteyiz. Okul öncesi sınıflarımız 5 ve 6 yaş gruplarından oluşmaktadır. Sınıflarımız küçük yaş gruplarından oluştuğu için derslerimiz küçük yaş öğrencilerin seviyelerine uygun eğlenceli hale getirerek verilmektedir. Küçük yaş gruplarında Toplam Fiziksel Tepki(TPR), Çoklu Zekâ gibi öğrencileri birkaç yönden destekleyecek yaklaşımlar kullanmaktayız. Ayrıca bunları destekleyecek materyal ve aktiviteler kullanmaktayız. Örneğin; resim kartları, kuklalar, videolar, şarkılar, hikâyeler, oyunlar, gerçek materyaller ve kas becerilerini geliştiren kesme, boyama, yapıştırma gibi el işi etkinlikleri kullanmaktayız. Derste merak uyandırıcı, eğlenceli ve fiziksel olarak aktif olabilecekleri aktiviteler kullanarak öğrenilen kalıpların kalıcı olmasını sağlamaktayız.

Kitlesel başarıyı hedefleyen Esentepe Koleji; nitelikli eğitim anlayışı ile bilim, teknoloji, yabancı dil, kültür-sanat, spor ve sosyal faaliyetler alanlarında başarılı nesiller yetiştiriyor.

2000 yıllından itibaren eğitim hizmetlerini sürdüren Esentepe Koleji, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke değerlerine sahip, yaratıcı, üretken, dünya ile kucaklaşabilecek değerlerle bezenmiş bireyler yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.